Wat freelance factoring is en wat het zo voordelig maakt

finqle

Het bekt dankzij de alliteratie lekker, ‘freelance factoring’, maar wat betekent het eigenlijk? Veel mensen hebben geen idee, ook veel freelancers zelf niet. En dat is zonde. Want veel freelancers zouden freelance factoring goed kunnen gebruiken; freelance factoring is namelijk een dienst die het leven en werk van freelancers gemakkelijker moet maken. Er zitten dan ook verschillende voordelen aan dit fenomeen voor freelancers. Maar voordat we naar deze voordelen kunnen kijken, en we kunnen benoemen waar je terecht kan voor freelance factoring, moeten we eerst nog even kort ingaan op wat freelance factoring nou precies inhoudt.

Freelance factoring

Freelance factoring in het kort

Factoring is een dienst die verleend wordt door specifieke factoringbedrijven. De ontvangers hiervan hoeven niet per se freelancers te zijn; ook andere ondernemers kunnen gebruikmaken van factoring. De dienst die in al deze gevallen geleverd wordt door de genoemde bedrijven aan de ondernemers is dat de inning en verwerking van betalingen hen uit handen genomen wordt. Freelance factoring heeft dus betrekking op factoring speciaal bestemd voor freelancers.

Inkomen

De voordelen van het fenomeen

Freelance factoring is om verschillende redenen voordelig voor freelancers. Ten eerste zorgt het voor zekerheid: je weet als freelancer zeker dat je je geld binnenkrijgt, omdat het bedrijf dat je hebt ingehuurd jou al betaald, voordat zij zelf het geld van de klant hebben ontvangen. Dit zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je je geld snel hebt. Je hoeft dus niet meer te wachten tot een klant het geld over kan maken, nee, je hebt er direct beschikking over. Hierdoor hoef je zelf ook niet achter laat betalende klanten aan, wat je een hoop tijd, administratieve rompslomp en dus geld bespaart. Uiteraard is het hierbij wel van belang dat je dienstverlenend bedrijf kiest waar je vanop aan kan en dat te vertrouwen is, zoals Finqle; doe je dat niet, dan vervallen de genoemde voordelen immers.