Een autosloperij daar hoor je natuurlijk vaak over in het nieuws. Veel mensen denken dat het nog ouderwets is en dat er grote terreinen zijn met veel sloopauto’s die olie lekken. Tegenwoordig is dit niet meer het geval en zijn autosloperijen hyper modern geworden. Dit komt doordat autosloperijen tegenwoordig duurzaam auto’s moeten slopen. Een autosloperij is vaak erkend door het RDW en het ARN. Een autosloperij handelt vaak in auto-onderdelen, maar natuurlijk ook in andere dingen. Daarnaast handelen ze vaak ook in schadeauto’s en is dit een manier waarop een autosloperij winst kan maken. De autosloperij is heel erg belangrijk en voor veel auto’s de laatste rustplaats. Wanneer moet je jouw auto naar de autosloperij brengen? En hoe werkt het? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer je auto naar de autosloperij brengen?

Als je auto niet meer door de keuring heen komt, is er een grote kans dat je deze moet laten maken. In de meeste gevallen liggen de reparatiekosten een stuk hoger dan de dagwaarde van je voertuig. Het is dan niet financieel gezien verstandig om de auto te laten maken en dan wordt het een sloopauto. Met een sloopauto kun je maar een ding doen en dat is het verkopen van een sloopauto. De sloopauto verkopen via het internet is extreem moeilijk en brengt diverse nadelen met zich mee. Zo kan het maanden duren en dat is natuurlijk vervelend, maar bij een autosloperij kan dat wel. Je bent namelijk direct van je voertuig af en er wordt altijd een vrijwaring code geregeld. Daarnaast is het ook nog eens extreem makkelijk om een auto in te leveren bij de autosloperij. Deze wordt namelijk opgehaald en je krijgt hiervoor een vergoeding van de sloperij.

Wat doet de autosloperij?

De sloperij moet natuurlijk ook geld verdienen en dat doen ze met het slopen van een voertuig. Ze halen het hele voertuig uit elkaar en kijken goed naar de verschillende onderdelen. Deze onderdelen worden gecontroleerd en goed schoongemaakt voor latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de sloperij, hebben ze hier natuurlijk weinig aan. Als dit het geval is, wordt de sloopauto naar de shredderbedrijf gebracht. De afvalstoffen van de sloopauto worden daarna gebruikt voor het maken van nieuwe producten. Soms kunnen deze gebruikt worden voor het maken van nieuwe voertuigen, ideaal toch?