Wat is een autosloperij?

Wat is een autosloperij? Dat is een vraag die steeds meer mensen zichzelf stellen als ze dit in een film zien. In de films zijn het vaak plekken waar gevaarlijke dingen gebeuren, maar anno 2022 is dat niet meer zo. Autosloperijen in Nederland zijn hypermodern en hier vindt alleen autodemontage plaats. Ze zorgen ervoor dat de auto’s op een duurzame manier gesloopt worden, totdat er niets meer van over blijft. Vaak zijn de autosloperijen ingeschreven bij het ARN en zijn ze erkend door het RDW. Een sloperij handelt vaak ook in auto onderdelen en schadeauto’s, hiermee maakt de autosloperij winst. Maar wanneer breng je nu een auto naar een autosloperij? En wat doen ze hiermee? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er alles over te weten komt.

Wanneer een auto naar de autosloperij brengen?

Kom je niet meer door de APK keuring met je auto? Dan moet je de auto laten maken en soms zijn de reparatiekosten heel erg hoog bij een garage. Wanneer de kosten hoger zijn dan de waarde van je auto, is deze ook klaar voor de autosloperij. De autosloperij is altijd op zoek naar sloopauto’s en sloopt deze dagelijks. De sloperij wilt hier namelijk winst op maken en dat doen ze door bepaalde onderdelen te verkopen. Je kunt de auto op verschillende manieren naar de autosloperij brengen. Je kunt het zelf doen, maar vaak mag je met een sloopauto niet meer de openbare weg op. Daarnaast kun je de sloopauto natuurlijk laten ophalen en de meeste sloperijen hebben hiervoor een ophaalservice. Kijk daarom goed op het internet naar de verschillende sloperijen en zoek een sloperij die deze service heeft. Zo weet je namelijk zeker dat je van de auto af bent binnen 24 uur, ideaal toch?

Wat doet de autosloperij met je sloopauto?

Als de sloopauto binnenkomt bij de autosloperij, gaan ze vrijwel direct aan de slag. Ze beginnen met de autodemontage en halen alle vloeistoffen uit het voertuig. Daarnaast halen ze de onderdelen er ook onderuit en controleren ze deze goed. Vaak worden ze schoongemaakt en bewaard in een groot magazijn voor latere verkoop. Als de sloopauto geen waarde meer heeft voor de autosloperij, wordt deze naar een shredderbedrijf gebracht. Deze verwerkt de sloopauto verder, totdat er helemaal niets meer van overblijft. De afvalstoffen hiervan worden vaak gebruikt voor het maken van nieuwe producten, of nieuwe voertuigen.