Zoek je een tandarts in Turkije? Vele malen goedkoper!

Wat doe je als je een dure tandheelkundige behandeling moet ondergaan en geen tandartsverzekering hebt die deze behandeling dekt? Dan ga je natuurlijk op zoek naar goedkopere alternatieven! Ik was in eerste instantie op zoek naar een tandarts in Turkije, omdat ik had gehoord dat de behandelingen daar net zo vakkundig worden uitgevoerd, maar vele malen goedkoper zijn. Via via kwam ik bij Health Travellers terecht, een organisatie die tandheelkundige behandelingen in Roemenië aanbiedt. Hoe is het om een tandheelkundige behandeling te ondergaan in het buitenland? Ik vertel je er graag meer over in deze blogpost!

50% goedkoper

Tandarts in TurkijeVeel mensen besluiten naar het buitenland te gaan wanneer zij een dure tandheelkundige behandeling nodig hebben, dit omdat het ontzettend veel geld scheelt. Zo kan een behandeling bij een tandarts in Turkije of een ander land minstens 50% goedkoper zijn als dan in Nederland. Ik was in het begin nogal sceptisch toen ik erover hoorde… Want is goedkoop niet duurkoop? Wat nou als er iets misgaat en ik alweer terug ben in Nederland? In mijn geval ging het om het plaatsen van een implantaat, een behandeling die al heel lang op mijn wensenlijstje stond. Maar ik had er steeds het geld niet voor, althans niet genoeg. En mijn verzekering dekt ook maar een heel klein deel, waardoor het hier in Nederland simpelweg gewoon niet mogelijk was.

Het gebit waar ik altijd al van droomde

Ik kwam in contact met Health Travellers en besloot er voor te gaan. Ik wilde immers zo graag een implantaat en ik had wel genoeg geld voor de behandeling in Roemenië. Sterker nog, alles zat er bij in: vliegtickets, de accommodatie en de behandeling. Inmiddels ben ik alweer even thuis, de implantaat is uitstekend geplaatst en de kroon is perfect van kleur. Ik heb nu het gebit waar ik altijd al van droomde!