De uitvoering van een dierproef

Wanneer er iets wordt getest op proefdieren, wordt dit op allerlei verschillende manieren gedaan. Teststoffen kunnen onder andere toegediend worden door het inslikken ervan, het kan direct in de maag gebracht worden, stoffen kunnen op de huid gesmeerd worden, stoffen kunnen in de ogen gedruppeld worden en stoffen kunnen via een infuus toegediend worden. Het is eigenlijk niet voor te stellen wat voor emoties dit allemaal oproept bij de dieren die worden gebruikt bij de dierproeven. Het is ook gek om erover na te denken. Waarom moeten deze arme dieren lijden, terwijl mensen degenen zijn die gebruik willen maken van deze producten? Het is oneerlijk dat deze arme dieren op allerlei verschillende manieren worden beschadigd alleen in de naam van schoonheid van de mensheid.

Veganisme helpt het milieu

Het is algemeen bekend dat vlees en melkvee de broeikasgassen enorm aandrijven. Daarnaast nemen deze dieren 80% van de landbouwgrond van de wereld in beslag, terwijl ze maar 18% van de voedsel calorieën voorzien. Veganisme vermindert juist de uitstoot van de broeikasgassen. Elk persoon heeft bijvoorbeeld een eigen koolstofvoetafdruk. Dit is het totaal aantal broeikasgasemissies die door ieder individu wordt veroorzaakt. Het voedsel dat we consumeren is een van de grootste bijdragers aan de individuele koolstofvoetafdruk. Door een veganistische leefstijl is het mogelijk om elke individuele koolstofvoetafdruk te verkleinen tot wel 73%.

Hoe is dit te voorkomen

De schade die dieren en het milieu oplopen is het best te voorkomen door een volledig veganistische leefstijl aan te houden. Dit kan echter een te grote stap zijn voor velen. Wellicht ben jij iemand die écht niet zonder vlees kan. Dan zou je bijvoorbeeld minder afhankelijk kunnen zijn van dierlijke producten in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging. Deze producten zijn namelijk dierproefvrij en bevatten geen enkele vorm van dierlijke ingrediënten. Daarnaast kan je door het kopen van IK Skin Perfection: Natuurlijke gezichtsverzorging de productie van plantaardige alternatieven stimuleren. Als er namelijk meer vraag is naar dit soort producten, wordt er ook meer geproduceerd. Overstappen naar vegan gezichtsverzorging is de meest eenvoudige stap om zowel dieren als het milieu te helpen.