Hoe kies je de juiste wijn?

Er bestaan zo ontzettend veel soorten wijn, dat het lastig is om deze allemaal te kennen en te bepalen wat nu de lekkerste wijn is. Zo is rode wijn bij vlees heel lekker en witte wijn bij visgerechten. Alleen in de categorie rode of witte wijn vallen weer honderden soorten. Om je een eindje op weg te helpen, vertellen wij je in dit artikel graag meer over hoe je de juiste soort wijn kiest. Lees dus gauw verder!

Wat vind je lekker?

Hiernaast is het goed om te kijken naar wat je precies lekker vindt. Elke wijn heeft weer een andere samenstelling en smaak. Zo heb je fruitige en lichte wijnen, maar ook zware en warme wijnen. Maar denk ook aan een fruitige, maar volle wijn van Salice Salentino. Alle combinaties zijn mogelijk! Probeer daarom voor jezelf verschillende wijnen uit en kijk dan welke smaak je het lekkerst vindt.

Wat is het doel?

Natuurlijk is het doel van wijn om deze op te drinken, maar we bedoelen eigenlijk iets anders. Namelijk waarvoor ga je de wijn gebruiken. Is dit een chique zakendiner of een gezellige picknick met vrienden? Bij elke gelegenheid past weer een andere soort wijn. Voor het zakendiner kun je bijvoorbeeld kiezen voor exclusieve Italiaanse wijnen. Deze passen hiernaast ook goed bij Italiaanse of Mediterrane gerechten.

Waar koop je de wijn?
Veel mensen hebben een favoriete wijnhandel waar ze hun wijn halen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de wijn bij een supermarkt of slijterij te halen. Hierbij is het aannemelijk dat de wijn van de supermarkt natuurlijk niet zo goed is als die van een wijnhandel of slijterij. Maar dit zul je zelf moeten onderzoeken. Als je eenmaal weet wat voor soort wijn je lekker vindt, kun je eens gaan kijken bij verschillende winkels en dezelfde soort wijnen vergelijken. Vervolgens kun je de zaak kiezen met de beste wijnen.