Plan het perfecte bedrijfsuitje met deze 7 tips

Je baas heeft je gevraagd dit jaar het bedrijfsuitje te organiseren. Omdat je er al een tijdje bent, weet je dat sommige van deze bedrijfsmomenten enorm leuk zijn geweest, terwijl anderen op zijn best gedenkwaardig zijn geweest. Maar je weet ook dat een geweldige manier om medewerkers te motiveren en te betrekken, is hen uit te nodigen om deel te nemen aan een speciaal evenement. Dat komt omdat succesvolle bedrijfsuitjes en andere evenementen werknemers bij elkaar brengen en een gevoel van saamhorigheid creëren. Dus hoe creëer je het beste bedrijfsuitje ooit?

1. Begin met doelen.

Zorg ervoor dat je duidelijk bent over de gewenste resultaten van het evenement. Erken werknemers voor hun harde werk? Mensen helpen om hun collega’s beter te leren kennen? Gewoon plezier hebben? Er zijn geen foute antwoorden, maar inzichtelijke doelstellingen helpen je bij het ontwerpen van een evenement om deze te bereiken.

2. Laat anderen je ook helpen

Medewerkers zullen meer plezier hebben tijdens het evenement als zij inspraak hebben bij het plannen ervan. Hoewel ze geen deel hoeven uit te maken van het hele planningsproces, zal het stemmen op een paar opties hen in staat stellen om zich betrokken en gewaardeerd te voelen zonder er al te veel van te vragen.

3. Voeg een component voor teambuilding toe

Succesvolle bedrijfsuitjes hebben vaak als doel, betere werkrelaties tussen medewerkers en teams aan te moedigen. Dus voeg een teambuildingactiviteit toe aan het evenement. Probeer een speurtocht, een klimevenement of slagbal te introduceren. Deze activiteiten zorgen voor een natuurlijke ijsbreker voor de aanwezigen.

4. Let op het weer en huur een tent

Omdat jouw feest buiten wordt gehouden, is het absoluut essentieel dat je de weerberichten in de gaten houdt. Start het volgen van weerrapporten zo vroeg als mogelijk. Huur een tent, dan weet je dat je veilig bent in regen en extreme hitte. Tegenwoordig zijn er verschillende formaten en modellen waaruit je kunt kiezen, wanneer je een tent wilt huren of kopen. Wanneer je een tent hebt, weet je dat je jouw ‘worstcasescenario’ plan hebt in het geval dat je wordt getroffen door een onverwachte storm.

5. Catering

Kies een cateraar die ervaring heeft met werken in alle soorten weersomstandigheden en over de juiste apparatuur beschikt om voedingsmiddelen koud en warm te houden in onvoorspelbare omstandigheden buiten. Een goede cateraar heeft ook geweldige ideeën voor seizoen geschikt voedsel. Jij hoeft niet zelf te gaan koken, want anders ben je moe en kun je niet deelnemen aan de teambuilding activiteiten. Vergeet niet dat jij ook tot de groep behoort.

6.Houd het werk buiten

Praat niet over werk gerelateerde zaken. Als je problemen moet aanpakken, praat er dan over tijdens de volgende personeelsvergadering of plan een speciale sessie. Bij dit evenement draait alles om feest en waardering en plezier hebben. Ja, het is goed als de baas een paar woorden wil zeggen, maar zorg ervoor dat de boodschap warm en persoonlijk is. Bewaar de “Laten we onze doelen raken” voor een nieuwe dag.

7. Bepaal wie eraan deelneemt.

Moet jouw evenement alleen personeel zijn, of moeten echtgenoten en kinderen worden opgenomen? Hoe zit het met gepensioneerden? Moet je mensen uitnodigen met wie je nauwe relaties onderhoudt, zoals verkopers/ partners? Het hangt geheel van de baas af.