Je kan wel zeggen dat het bijna onmogelijk is om niet van YouTube af te weten. Het is na de zoekmachine Google de meest bezochte website op de wereld. Voor degene die toch niet weten wat YouTube is, zal het nog even worden toegelicht. YouTube is een online platform waar iedereen zonder te betalen video’s kan plaatsen. Dit kunnen leerzame video’s zijn die gebruikt worden op school of juist meer entertainende video’s om te kijken wanneer je een avondje thuis bent. Veel mensen gebruiken dit platform ook om hun mening te delen en om populair te worden, op YouTube heb je eenmaal een erg groot bereik en daar kan je veel van profiteren.

YouTube adverteren

In dit artikel gaan we een nadruk leggen op de Youtube van tegenwoordig, wat nu al een tijdje speelt is het YouTube adverteren. Dit is niet perse iets nieuws, alleen sinds kort heeft YouTube een extra nadruk gelegd op advertenties op video’s die gemaakt worden door allerlei gebruikers van YouTube. Waarom dit is gedaan zal in de volgende paragraaf uitgelegd worden. Wat je nu ziet van het YouTube adverteren is dat er steeds meer advertenties zijn, vooral door de hele video door, wanneer je het opent en wanneer je naar een ander video wilt gaan kijken. Deze advertenties zorgen ervoor dat jij als kijker geinteresseerd raakt in de boodschap en de betreffende website bezoekt. Hierdoor neemt de kans op bezoekers en conversies voor deze onderneming toe.

Premium

De nadruk op advertenties in allerlei YouTube video’s is omdat YouTube een tijdje geleden YouTube premium heeft geïntroduceerd, althans dat vermoedt de schrijver. Het online platform belooft dat je met YouTube premium van exclusieve functies kan genieten om jouw ervaring met YouTube een stuk te verbeteren. Een voorbeeld van zo een functie is dat je dus geen advertenties krijgt, zo kun je dus makkelijk zonder onderbroken te worden door en door YouTube filmpjes bekijken. YouTube heeft dus vermoedelijk de aantal advertenties verhoogt om ervoor te zorgen dat gebruikers over gaan stappen naar YouTube premium. Naast dat je geen advertenties krijgt zijn er uiteraard meer functies om van te genieten, dus neem een kijkje want je kan in ieder geval een proefperiode starten om YouTube premium voor een korte tijd te ervaren.